Coronacommissie ondanks onrust in zelfde samenstelling door

Tuesday, February 7 2023, 13:15

DEN HAAG (PDC i) - De commissie i die de parlementaire enquête naar de coronacrisis voorbereidt gaat in dezelfde samenstelling door ondanks onenigheid tussen de leden Pepijn van Houwelingen i (FvD i) en Wybren van Haga i (Groep-Van Haga i) en de rest van de commissie. De commissie dreigde uit elkaar te vallen omdat de Kamerleden zich niet aan gemaakte afspraken hielden. Ze hebben het alsnog met elkaar kunnen oplossen dankzij "constructieve gesprekken," aldus waarnemend voorzitter Mariëlle Paul i (VVD i).

De andere commissieleden vonden het bezwaarlijk dat Van Houwelingen en Van Haga hun partijpolitieke standpunten hadden geuit en gemaakte afspraken links liet liggen. Zo sprak Van Houwelingen zich uit als gast bij meerdere programma's en nam Van Haga deel aan het Kamerdebat waarin het OVV-rapport over de eerste coronagolf werd besproken.

Door het oplossen van de onenigheid loopt het onderzoek geen verdere vertraging op. Naast Van Houwelingen en Van Haga bestaat de voorbereidende commissie uit waarnemend commissievoorzitter Paul, Nicki Pouw-Verweij i (JA21 i), Marijke van Beukering-Huijbregts i (D66 i), Hilde Palland i (CDA i), Vicky Maeijer i (PVV i), Liane den Haan i (Fractie-Den Haan i) en Pieter Omtzigt i (Lid-Omtzigt i).

Bron: NRC