Kandidatenlijst Partij voor de Dieren definitief

Sunday, November 27 2016, 13:49

DEN HAAG (PDC i) - De Partij voor de Dieren heeft op zondag 27 november de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen goedgekeurd. De definitieve lijst bevat geen wijzigingen ten opzichte van de concept-lijst.

Marianne Thieme i is opnieuw lijsttrekker van de partij. Ze is waarschijnlijk de enige vrouwelijke lijstrrekker van de zittende partijen.

Kamerlid Esther Ouwehand i is opnieuw nummer twee op de lijst. Lammert van Raan i, Statenlid in Noord-Holland, is de nummer drie op de lijst boven Frank Wassenberg i (4) die eerder dit jaar Ouwehand tijdelijk verving als Kamerlid.

Femke Merel Arissen i (Statenlid in Utrecht) staat op de vijfde plaats en Eva van Esch (gemeenteraadslid in Utrecht) is nummer zes van de lijst. Christine Teunissen i (Eerste Kamerlid en fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad) staat op de zevende plaats. Partijvoorzitter Floriske van Leeuwen is nummer acht op de lijst, senator Niko Koffeman i is negende en Ewald Engelen (financieel geograaf) maakt de toptien compleet.

Bron: Partij voor de Dieren, 27 november 2016