Concept-kandidatenlijst Partij voor de Dieren bekend

Tuesday, November 1 2016, 9:44

DEN HAAG (PDC i) - De Partij voor de Dieren heeft op maandag 31 oktober haar concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen bekend gemaakt. Marianne Thieme i is opnieuw lijsttrekker van de partij. Ze is waarschijnlijk de enige vrouwelijke lijstrrekker van de zittende partijen.

Kamerlid Esther Ouwehand i is opnieuw nummer twee op de lijst. Lammert van Raan i, Statenlid in Noord-Holland, is de nummer drie op de lijst boven Frank Wassenberg i (4) die eerder dit jaar Ouwehand tijdelijk verving als Kamerlid.

Femke Merel Arissen (Statenlid Utrecht) staat op de vijfde plaats en Eva van Esch (gemeenteraad Utrecht) is nummer zes van de lijst. Christine Teunissen i (Eerste Kamerlid en fractievoorzitter Haagse gemeenteraad) staat op de zevende plaats. Partijvoorzitter Floriske van Leeuwen is nummer acht op de lijst, senator Niko Koffeman i is negende en Ewald Engelen (financieel geograaf) maakt de toptien compleet.

Voor 8 november zal de concept-lijst nog worden uitgebreid met bekende lijstduwers. De lijst moet op 27 november nog goedgekeurd worden op het partijcongres.

Bron: Partij voor de Dieren