Bij de NOS is Geert Wilders politicus van het jaar

Monday, December 17 2007, 8:39

Bij een door de NOS georganiseerde verkiezing door bevolking en parlementaire pers is PVV-leider Geert Wilders i als beste uit de bus gekomen. Wilders werd zowel door de bevolking als door de pers als tweede gerangschikt en won daardoor de verkiezing. Wilders kreeg respectievelijk 10,76 en 9 procent. Bij de publieksverkiezing werd Bas van der Vlies i (SGP) eerste met 11,45 procent. De pers zette D66-voorman Alexander Pechtold i op nummer 1 met 31 procent. Bij de publieksverkiezing speelde een voorkeursactie van de SGP-jongeren een belangrijke rol.

Van de bewindslieden werd premier Balkenende i vijfde bij de publieksverkiezing. Minister van Verkeer en Waterstaat Eurlings i werd derde bij de stemming onder de journalisten. Rita Verdonk i, die de verkiezing door het tv-programma 1Vandaag won, werd met 9 procent derde bij de verkiezing door de bevolking.

VVD-Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra i werd aangemerkt als het grootste politieke talent van 2007. Hij liet minister Plasterk i en SP-Kamerlid Ronald van Raak i ver achter zich. Zijlstra kreeg 22 procent, Plasterk 8 en Van Raak 6.

bron: www.nos.nl