De VVD Collegetour, Amersfoort - EU monitor

EU monitor
Sunday, July 12, 2020
calendar

De VVD Collegetour, Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort
date March 9, 2013 10:00 - 14:00
city Amersfoort, Amersfoort
location De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61 Amersfoort Kosten: 19,50 euro (inclusief lunch, koffie en thee) Voor wie: (potentiële) gemeenteraadsleden Show location
attending N. (Neelie) Kroes i, H. (Hans) van den Broek i, S.A. (Stef) Blok i, M. (Mark) Rutte i, H. (Halbe) Zijlstra i, E. (Erik) Ziengs i, K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, R.J. (Remco) Dijkstra i, S. (Sander) Dekker i, A.J. (Anouk) van Eekelen i et al.
organisation Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

De inschrijving is gesloten. Let op: het is niet mogelijk om u ter plekke nog in te schrijven.

Wanneer: zaterdag 9 maart 2013

Locatie: De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61 Amersfoort

Kosten: 19,50 euro (inclusief lunch, koffie en thee)

Voor wie: (potentiële) gemeenteraadsleden

Bent u een gemeenteraadslid of denkt u erover na om raadslid te worden? Noteer dan zaterdag 9 maart 2013 vast in uw agenda. Die dag organiseert de VVD ‘De Collegetour’ voor potentiële gemeenteraadsleden. Na deze dag kunt u een goede afweging maken of het raadslidmaatschap iets voor u is en gaat u met de nodige tips & trucs naar huis.

De presentatie van deze dag is in handen van staatssecretaris Sander Dekker en fractievoorzitter in Wassenaar Anouk van Eekelen. U krijgt tijdens ‘De Collegetour’ handvatten geboden om na te gaan wat een plek in de raad inhoudt en wat er van u als gemeenteraadslid wordt verwacht. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie Halbe Zijlstra geeft samen met Marco van Kalleveen richting aan het onderdeel Het Liberaal Kompas waarbij hij ingaat op de kernwaarden en de visie van de VVD. Ook de Kern van de Gemeenteraad komt tijdens het programma aan de orde. Tot slot gaan Minister-president Mark Rutte en Eurocommissaris Neelie Kroes het gesprek aan over het belang van een goede gemeenteraad.

Programma:

10:00-10:30 Introductie: Waarom ga ik op voor de lijst (Sander Dekker en Anouk van Eekelen)

10:30-11:30 Het Liberaal Kompas (Halbe Zijlstra en Marco van Kalleveen)

11:30-13:00 Lunch / Waarom ga ik op voor de lijst?

13:00-14:00 De kern van de gemeenteraad (Klaas Dijkhoff en Stef Blok)

14:00-15:00 In gesprek met Neelie Kroes en Mark Rutte (Hans van den Broek)

15:00-16:00 Waarom ga ik op voor de lijst? En wat heb ik over vier jaar bereikt? (Sander Dekker en Anouk van Eekelen +jury)

Het volledige programma kunt u hier downloaden (pdf)


1.

More about...