Christine Teunissen tijdelijk fractievoorzitter PvdD

Tuesday, September 26 2023, 16:00

DEN HAAG (PDC i) - Tweede Kamerlid Christine Teunissen i neemt tijdelijk het fractievoorzitterschap van Partij voor de Dieren i (PvdD) over van Esther Ouwehand i. Ouwehand treedt tijdelijk terug als partijleider, als fractievoorzitter in de Tweede Kamer en als lijsttrekker omwille van meldingen van integriteitsschending. Dat kondigde ze aan op het ledencongres van PvdD, dat in het teken stond van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Ouwehand hoopt voor de verkiezingen van 22 november terug te keren als lijsttrekker, maar zal wachten tot het onderzoek naar de integriteitsmeldingen is afgerond. Ze heeft "er heel veel vertrouwen in dat het op heel korte termijn opgehelderd kan worden." Indien Ouwehand niet op tijd terugkeert als lijsttrekker, zal nummer twee op de lijst, Ines Kostić i, het lijsttrekkerschap overnemen. Kostić werd door de leden en met steun van Teunissen op plaats twee van de lijst gezet.

Teunissen verving Ouwehand eerder als fractievoorzitter in de Tweede Kamer van oktober 2022 tot februari 2023. Voor haar Tweede Kamerlidmaatschap sinds maart 2021, was Teunissen Eerste Kamerlid en daarvoor persvoorlichter van de PvdD in de Tweede Kamer.

Bron: website PvdD, NOS, RTL Nieuws