Eerste exemplaar 'Vrienden tegen wil en dank' overhandigd aan Rutte

Wednesday, May 16 2018, 11:07

DEN HAAG (PDC i) - Minister-president Rutte i nam vanochtend het eerste exemplaar van het boek 'Vrienden tegen wil en dank' in ontvangst. Het boek, geschreven door Wilma Borgman en Max van Weezel, evalueert de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de PvdA i en de VVD i die uiteindelijk uitraaide op zetelverlies bij de landelijke verkiezingen.

In het boek wordt aandacht besteed aan de moeilijke periode waarin de twee tegenpolen samen regeerden. Kabinet-Rutte II viel midden in de economische crisis en moest daardoor verschillende 'pijnlijke' hervormingen doorvoeren, zoals de afschaffing van de basisbeurs en de verhoging van de AOW-leeftijd.

Hoewel de coalitie van PvdA en VVD Nederland door te crisis wist te sleuren, verloren beide partijen bij de landelijke verkiezingen behoorlijk wat zetels. Hoe dat kwam proberen de auteurs te achterhalen door middel van een reeks interviews met onder andere alle ministers van Kabinet-Rutte II, een aantal staatssecretarissen, oppositiepolitici en wetenschappers.

'Vrienden tegen wil en dank' is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Uitgeverij Balans.