VVD steunt kwaliteitsslag kinderopvang

Source: O.C. (Ockje) Tellegen i, published on Wednesday, December 4 2013, 3:10.

De VVD is enthousiast over het voorstel van het kabinet om de financiering en de kwaliteit van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen gelijk te trekken. “Voor welk kinderdagverblijf of peuterspeelzaal werkende ouders straks ook kiezen, ze treffen er dezelfde goede leidster aan en komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dat is goed nieuws voor alle werkende ouders en hun kinderen die dagelijks gebruik maken van deze voorzieningen” aldus Ockje Tellegen, woordvoerder kinderopvang.

Onderdeel van het plan is meer aandacht voor de kwaliteit van de kinderopvangsector. Ockje Tellegen: “De VVD is blij dat er wordt geïnvesteerd in goed opgeleid personeel. Dat is onder meer belangrijk voor kinderen met een ontwikkelachterstand. Als het aan de VVD ligt zijn straks alle leidsters in staat deze kinderen te begeleiden. Waardoor deze kinderen hun achterstand overal kunnen inlopen. Zo voorkomen we dat kinderen met een achterstand op de basisschool moeten beginnen.”

De VVD moedigt individuele gemeenten, basisscholen en ondernemers in de kinderopvang aan door te gaan met het initiëren van brede dagarrangementen. “Geen gesjouw meer met kinderen tussen de basisschool, de naschoolse opvang en het kinderdagverblijf. Voor werkende ouders en hun kinderen kan dit veel rust geven. De VVD vindt het van belang dat de gemeenten de vrijheid behouden om zelf invulling te geven aan deze samenwerking”, aldus Ockje Tellegen.

lees meer