BBB presenteert kandidatenlijst en verkiezingsprogramma

Friday, September 8 2023, 19:00

DEN HAAG (PDC i) - De BoerBurgerBeweging i (BBB) publiceerde vandaag de concept-kandidatenlijst en het concept-verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het programma van de BBB heeft de titel 'Van vertrouwenscrisis naar noaberstaat'. 'Noaber' is een Twents woord dat 'nabuurschap' betekent. BBB wil vooral investeren in (lokale) gemeenschappen.

Op de kandidatenlijst van de BBB staat Mona Keijzer i (ex-CDA) op de tweede plek achter lijsttrekker Caroline van der Plas i. De kandidatuur van Keijzer werd al aangekondigd op een persconferentie op 1 september. Daar meldde Van der Plas tevens dat Keijzer kandidaat-premier van haar partij is, mocht het zover komen voor de BBB. Gijs Tuinman, Henk Vermeer en huidig Kamerlid Lilian Helder i (ex-PVV, nu BBB), maken de top 5 compleet. Nicki Pouw-Verweij i en Derk-Jan Eppink i, die in de Kamer JA21 onlangs verruilden voor de BBB, staan respectievelijk op de negende en 24e plaats.

Uit het verkiezingsprogramma van de BBB blijkt dat de partij landbouwgrond wil beschermen, in wil zetten op kernenergie, en een 'dienstrecht' wil voor 18-jarigen. Ook wil de partij de maximumsnelheid op de snelweg 130 km/h en 0% BTW op groenten en fruit. Ook wil de BBB dat de koning weer een rol gaat spelen in de kabinetsformatie.

De leden van de BBB moeten de conceptplannen en de lijst nog vaststellen op het partijcongres. Dat gebeurt op 23 september.

Bron: BoerBurgerBeweging