Verkiezingsavond: PDC komt direct na exitpolls met gegevens en analyses over nieuwe Tweede Kamer

Wednesday, March 17 2021, 9:30

DEN HAAG (PDC i) - Onmiddellijk na het sluiten van de stembussen zal PDC, partner van het Montesquieu Instituut, vanavond op basis van de eerste exitpoll van IPSOS met gegevens en analyses komen over de waarschijnlijke samenstelling van de nieuwe Tweede Kamer. Direct om 21.00 uur is de eerste exitpoll bekend en zal PDC deze gegevens publiceren. PDC gebruikt hiervoor het eigen biografisch archief.

PDC maakt analyses over de man/vrouw-verhouding, leeftijdsverdeling, migratie-achtergrond, opleidingsniveau, maatschappelijke achtergrond en woonprovincie van de nieuwe Kamer. Daarnaast is het ook mogelijk om door te klikken naar de verschillende partijen om aldaar te zien wie er volgens de exitpoll in de Kamer zouden komen. Bij die kandidaten is biografische informatie beschikbaar en het is per partij mogelijk om analyses te bekijken.

Tot aan de uitslagenavond is er een vergelijkbare analyse beschikbaar, maar dan in de vorm van een voorspelling op basis van de laatste Peilingwijzer.

Via onderstaande link zal op verkiezingsavond na de eerste exitpolls de analyse verschijnen. Naarmate er meer duidelijk wordt over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen zal PDC de analyse updaten, zoals wanneer bekend is wie met voorkeurskandidaten is gekozen. Deze pagina zal tot en met de definitieve uitslag dus een dynamisch bestaan leiden, waarbij PDC steeds duidelijk aan zal geven op welke basis de meest recente analyse gemaakt is.