Prachtige campagnedag in Brabant

Source: M.M. (Madeleine) van Toorenburg i, published on Sunday, August 19 2012.

We hadden geen mooiere dag kunnen treffen voor de CDA-Brabant-tour. Met de zon al vroeg hoog aan de hemel, vertrokken naar Willemstad. De auto vol folders want Brabant mag zien wie hier de kandidaten zijn. We hebben het authentieke Willemstad, gelegen aan zee, gewekt met muziek en zijn de haven rond gegaan op zoek naar vroege vogels. De feeststemming zat er meteen in en velen wilden op de foto met Sybrand Buma.

Na Willemstad met een schitterende CDA-bus naar Roosendaal, waar ondernemers met ons in gesprek gingen over hun behoefte aan ondernemingsruimte en waar ook aandacht werd besteed aan kleinschalige energieopwekking, zoals bijvoorbeeld in de land- en tuinbouw. Zij vonden natuurlijk gehoor. Door naar Sint Willibrord waar we op de fiets stapten met Rinie Wagtmans en Marcel Wintels. Na een speelse demarrage fietste Rinie ons er natuurlijk uit. Een oud lid sprak ons toe, ontroerend. Op naar Goirle en ook die plaats kwamen we in stijl binnen. In een brandweerwagen uit 1965 van de Stichting Historisch Brandweermaterieel reden we het dorp door. Wat een belevenis en niet alleen voor ons. Bewonderenswaardig hoe al die vrijwilligers dit materieel zo koesteren. Hier mochten we de campagnespirit van Gerd Leers en Marja van Bijsterveldt weer proeven en ook Mona Keizer sprak ons inspirerend toe.

Na een korte wandeling door het centrum weer in de bus op weg naar het Bergeijk van Fonds d’Haens. Hier een ontmoeting met de levendige en onderling zeer betrokken gemeenschap waar het CDA nog groots en meeslepend is! Op naar Heeze-Leende, waar men een eigen glasvezelnet aanlegt omdat de grote jongens er hier geen brood in zien. Samen kunnen we meer!, dacht ook Heeze-Leende. Hier wandelden we achter een muziekje aan en bezochten wagenbouwers. Maandenlang werken aan schitterende wagens waarop historie wordt uitgebeeld. De optocht staat weer voor de deur en hier komen wij voor terug! De dag afgesloten in een mooi centrum waar iedereen in het zonnetje werd gezet en Sybrand ons zeer bevlogen toesprak. Wat hebben we toch een heerlijke club en een goed verhaal. Nagenietend van al die vrijwillig- en betrokkenheid gingen we laat weer op weg naar huis. We konden er simpelweg geen genoeg van krijgen! Gelukkig maar, want deze tour gaat door!

Madeleine van Toorenburg