Daniel Jacob benoemd tot adjunct-directeur-generaal Personeelszaken en algemeen beheer

Source: European Commission (EC) i, published on Wednesday, April 29 2009.

De Europese Commissie i heeft vandaag Daniel Jacob benoemd tot adjunct-directeur-generaal Personeelszaken en algemeen beheer (DG ADMIN). Onder leiding van de directeur-generaal zal hij verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en uitvoering van de strategie van de Commissie voor het personeelsbeheer, vanaf de aanwerving tot na de pensionering.

Het directoraat-generaal Personeelszaken en algemeen beheer streeft ernaar de Commissie soepel te laten functioneren als een op goede praktijken en op kennis gebaseerde overheidsinstelling. Naast het personeelsbeheer is het DG ook verantwoordelijk voor de beveiliging en bescherming van personeel, gebouwen en informatie op alle locaties waar de Commissie gevestigd is. In zijn nieuwe rol zal Daniel Jacob de activiteiten coördineren en controleren van de drie directoraten voor personeelsbeleid, onder andere op het gebied van loopbaanontwikkeling, statutaire rechten en plichten, welzijn op het werk en gelijke kansen en non-discriminatie.

De Belg Jacob (58) is momenteel als adjunct-directeur-generaal bij het directoraat-generaal Onderzoek bevoegd voor de communautaire onderzoeksprogramma's. Van september 1999 tot februari 2003 was hij kabinetschef voor Philippe Busquin, de toenmalige commissaris voor Onderzoek. Van juli 1999 tot september 1999 was Jacob hoofd van de eenheid Maritiem vervoer – interne markt en uitvoering van het communautaire recht bij het directoraat-generaal Vervoer. Van januari 1995 tot juni 1999 was hij adjunct-kabinetschef voor Neil Kinnock, Europees commissaris voor vervoer en trans-Europese netwerken. Van juni 1994 tot december 1994 was Jacob adjunct-kabinetschef voor Bruce Millan, Europees commissaris voor Regionaal beleid en betrekkingen met het Comité van de Regio's. Voordien deed Jacob, die van opleiding advocaat is, veel ervaring op als lid van de kabinetten van Bruce Millan en Clinton-Davis en bij de Juridische dienst. Hij was ook advocaat bij de balie van Brussel, gespecialiseerd in arbeidsrecht en Europees recht. Hij zal op 16 mei 2009 beginnen aan zijn nieuwe functie.

De cv's van directeurs-generaal en adjunct-directeurs-generaal zijn online beschikbaar:

http://ec.europa.eu/civil_service/about/who/dg_en.htm