Bedankt voor je steun!

Source: P.H. (Pieter) Omtzigt i, published on Friday, November 24 2023.

Wat heeft Nieuw Sociaal Contract een fantastisch resultaat geboekt!

Drie maanden geleden stond er nog niets. Afgelopen woensdag hebben we van meer dan 1,2 miljoen mensen het vertrouwen gekregen en we komen op 6 december met 20 mensen in de Tweede Kamer. Dat is echt een historisch resultaat.

Wij zijn een partij die om plannen en ideeën draait, en die plannen en ideeën heb jij helpen uitdragen. Dat is de kern van ons succes: ontzettend bedankt daarvoor!

De uitslag van de verkiezingen levert een ingewikkelde situatie op. Vorige keer is het proces rondom regeringsformatie al aan het begin ontspoord, omdat een aantal mensen overduidelijk de spelregels niet begrepen had. Wij zijn van plan dit zeer zorgvuldig te doen.

Je kent onze kritiek op het laatste kabinet en de wijze waarop het wetten overtrad en de rechten van burgers en dan met name van de toeslagenouders en de Groningers met voeten trad.

Wij staan als partij pal voor de grondwet, waarop we bij de installatie als Kamerlid de eed of gelofte zullen afleggen.

Maar laten we eerst even stilstaan bij wat we zelf allemaal voor elkaar gekregen hebben! We hadden geen geld voor posters in bushokjes en voor spotjes op tv; maar we hadden wél de mensen en de ideeën. Jullie hebben geflyerd, jullie hebben met familie, vrienden en buren gesproken over het belang van goed bestuur en bestaanszekerheid. En dat werkt dus! Ook zonder een campagnebudget.

Woensdagavond vierden we in Metropool in Enschede een fantastisch feest. Daar heb ik eindelijk enkelen van jullie live kunnen ontmoeten. Voor mij was dit de tweede keer na onze mooie ledendag: NSC is nu geen virtueel idee meer; de partij is werkelijkheid geworden. Met twintig fantastische Kamerleden gaan wij onze plannen nu omzetten in concrete oplossingen voor Nederland.

In onze visie vraagt de Nederlandse politiek om een andere mentaliteit: we kunnen alleen veranderen als burgers actief participeren. Jullie zijn de voorlopers hiervan.

Dit is het begin!

Groet,

Foto in banner: ANP Sem van der Wal