Europa Vandaag: Eurocommissarissen gaan op pad en in de Haagse schouwburg staat Europa centraal

Monday, April 3 2023, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Frans Timmermans, in the center.
Bron: European Commission

Eurocommissarissen gaan op pad

Vandaag gaan een aantal commissarissen op pad in verschillende landen binnen en buiten de Europese Unie. Zo gaat Johannes Hahn i (Begroting en Personeelszaken) naar Valletta (Malta), is Paolo Gentiloni i (Economie) bij het Europacollege in Brugge (België) en het duo Nicolas Schmit i (Werkgelegenheid) en Elisa Ferreira i (Cohesiebeleid) bezoekt Boekarest (Roemenië) voor een dialoog over 'de toekomst van het cohesiebeleid in de noordoostelijke regio'.

Verder gaat Frans Timmermans i (Green Deal i) naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Hij geeft daar een speech op het International Tourism Forum en spreekt met Zurab Pololikashvili, secretaris-generaal van de World Tourism Organisation van de Verenigde Naties. Ook is er een gesprek met de Albanese premier Edi Rama, de minister voor Toerisme en Milieu Mirela Kombaro en milieuorganisaties.


 
Koninklijke Schouwburg [Foto gemaakt door Kevin Bergenhenegouwen]
Bron: Kevin Bergenhenegouwen

Avondje Europa in Den Haag

In Den Haag staat Europa vandaag in het middelpunt van de aandacht: in de Koninklijke Schouwburg vindt de HOT avond Europa plaats, die gaat over "nieuwe verbeelding en de toekomst van Europa". De organisatie is in handen van Het Nationale Theater, de Europese Beweging Nederland i en het Huis van Europa i.

De avond wordt gevuld met theater, muziek, literatuur, poëzie en verschillende sprekers. De voorbereiding bestond uit 'ateliers' gericht op vijf thema's: duurzaamheid, veiligheid, identiteit, economie en cultuur. Meer informatie en bezoekersinformatie is te vinden via onderstaande link.


En verder...

wordt in de Tweede Kamer schriftelijke inbreng geleverd over de initiatiefnota van Chris Stoffer i (SGP i) over Europese en internationale defensiesamenwerking.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

3 april

Europese Commissie

Timmermans in Tirana

3 april

HNT, EBN, Huis van Europa

HOT avond Europa

3 april

Tweede Kamer

Initiatiefnota over Europese en internationale defensiesamenwerking i