Tineke Huizinga voorgedragen als ChristenUnie-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen

Friday, October 7 2022, 16:30

DEN HAAG (PDC i) - Voor de Eerste Kamerverkiezingen van 2023 draagt de ChristenUnie i Tineke Huizinga voor als lijsttrekker. Dat maakte de partij vandaag bekend bij de presentatie van de conceptkandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen. Huizinga zit op dit moment al in de Senaat. Op 26 november wordt de kandidatenlijst nog formeel vastgesteld op het ChristenUnie-congres.

Huizinga was voorheen Tweede Kamerlid, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en kortstondig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Als Eerste Kamerlid houdt zij zich momenteel bezig met Europese zaken, buitenlands beleid en defensie, economische zaken, klimaat, landbouw en immigratie en asiel.

Op de kandidatenlijst staan de huidige leden Hendrik Jan Talsma i op plaats twee en Maarten Verkerk i op plaats vier. Op de derde plek staat de (katholieke) Eric Holterhues uit Utrecht. Hij is directeur-bestuurder van de Nederlandse tak van Oikocredit, een sociale investeerders in onder meer microkredieten en duurzame energie.

Bron: ChristenUnie