36057 NL - wetsvoorstel
Eenmalig categoriaal verstrekken van een energietoeslag aan huishoudens met een laag inkomen

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 17 maart 2022 ingediend door de Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Schouten i.

 

Via de categoriale bijzondere bijstand krijgen gemeenten de bevoegdheid om in het jaar 2022 een eenmalige energietoeslag te geven aan huishoudens met een inkomen net op of net boven het sociaal minimum. Uitkeren via de categoriale bijzondere bijstand betekent - in tegenstelling tot uitkeren via de individuele bijzondere bestand - dat gemeenten niet hoeven vast te stellen dat de ontvanger ook echt een sterk gestegen energierekening heeft en daardoor in de financiële problemen komt. De Participatiewet wordt voor deze regeling gewijzigd.

1.

Volledige titel

Wijziging van de Participatiewet in verband met het eenmalig categoriaal verstrekken van een energietoeslag aan huishoudens met een laag inkomen

2.

Nota's van wijziging en amendementen

Bij dit wetsvoorstel werd een nota van wijziging en een amendement ingediend.

3.

Documenten

(45 stuks)

2 15 maart 2022, koninklijke boodschap, nr. 1     KST360571
Koninklijke boodschap
 
2 15 maart 2022, voorstel van wet, nr. 2     KST360572
Voorstel van wet
 
2 15 maart 2022, memorie van toelichting, nr. 3     KST360573
Memorie van toelichting
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.

The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals the newly added documents and subsequent meetings in which these are scheduled for discussion or vote. The latest state of affairs is conveniently presented in such a way that a single glance is sufficient to keep informed. By way of alerts through e-mail or digital newsletters users and their clients are kept in the loop 24/7.

If you are interested in the EU Monitor, please contact us at info@parlementairemonitor.nl.