Coronamaatregelen in de Tweede Kamer worden verder aangescherpt

Thursday, January 6 2022, 11:34

DEN HAAG (PDC i) - In een brief kondigde Kamervoorzitter Vera Bergkamp i gisteren aan dat de coronamaatregelen in de Tweede Kamer verder worden aangescherpt. Zo worden er voorlopig alleen nog noodzakelijke plenaire debatten gevoerd, worden commissievoorzitters verzocht zoveel mogelijk digitaal te werken, en zal de Tweede Kamer tijdelijk gesloten zijn voor bezoekers.

Deze maatregelen betreffen een aanvulling op de al geldende maatregelen. Zo was er al sprake van een anderhalve meter afstandsregel, een mondkapjesplicht in de publieke binnenruimte en het enkel digitaal mogen aanbieden van petities. De maatregelen zullen in ieder geval tot 14 januari gelden, en daarna zal de situatie opnieuw worden beoordeeld door het kabinet.

De Tweede Kamer is tot 11 januari nog met kerstreces. Het eerstvolgende plenaire debat staat pas gepland op 18 januari. Dit betreft het debat over de regeringsverklaring van het aantredende kabinet. In dat debat zullen de plannen van de nieuwe regering besproken worden. Om deze reden zijn er niet al eerder plenaire debatten gepland.

Bron: Tweede Kamer