Tweede Kamer stemt in met motie om minimumbelasting om te zetten in EU-richtlijn

Tuesday, June 22 2021, 18:01

DEN HAAG (PDC i) - De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma i (D66 i) om de OESO i-afspraken voor een wereldwijd minimumbelastingtarief zo snel mogelijk om te zetten in een EU i-richtlijn. De stemming vond plaats naar aanleiding van het debat over de Staat van de Unie i van vorige week.

De Kamer stemde verder onder andere in met een motie van Kamerlid Tom van der Lee i (GroenLinks i) om de Europese herstelplannen voorwaardelijk te maken op hun overeenkomst met rechtsstatelijke en democratische beginselen. Ook een motie van Kamerlid Kati Piri i (PvdA i) over het vrijgeven van patenten op coronavaccins werd aangenomen.

De aangenomen motie van Sjoerdsma werd door vijf Kamerleden ondertekend. Dit zijn de Kamerleden Steven Van Weyenberg i (D66), Mustafa Amhaouch i (CDA i), Van der Lee (GroenLinks) en Piri (PvdA). Vooral de steun van het CDA voor deze motie is opvallend: zij sloegen in het debat, net als de VVD i, een beduidend positievere toon aan over de Europese integratie dan zij de afgelopen jaren deden.

Bron: Tweede Kamer