S. (Stéphane) Alonso

foto S. (Stéphane) Alonso
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Stéphane Alonso

Stéphane Alonso (1973) is chef van de buitenlandredactie voor NRC Handelsblad. Eerder was hij als journalist belast met buitenlandse en Europese zaken en correspondent met standplaatsen Brussel en Warschau. Alonso is co-auteur van twee boeken, over de transformatie van Polen na de val van het communisme en over de Europese vluchtelingencrisis.

1.

Personal data

Place and date of birth
Le Raincy, Parijs, 1973

2.

Main functions and occupations

  • correspondent (EU/Brussel), NRC Handelsblad, from 2013 until 2018
  • journalist (redactie buitenland), NRC Handelsblad, from 2018

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Education

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Extended version

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.