Vrijdag 8 maart opening van de expositie “The City is Ours” in Amsterdam - EU monitor

EU monitor
Thursday, April 2, 2020
calendar

Vrijdag 8 maart opening van de expositie “The City is Ours” in Amsterdam


Kom op vrijdag 8 maart tijdens de internationale vrouwendag naar de opening van de expositie “The City is Ours” in de Molenwijk in Amsterdam

Deelnemer Nanja tijdens The City is Ours-workshop in Molenwijk, Amsterdam. Foto (c) Dalal El Ouariachi

“The City is Ours” is een project in Amsterdam (Molenwijk) en in de Tunesische hoofdstad Tunis (Fouchana) waar een groep jonge meisjes en vrouwen in beide steden vorm geven aan hun ideeën over de publieke ruimte. Wat zouden ze veranderen als zij het voor het zeggen hadden? In februari 2019 volgden de deelnemers meerdere workshopsessies, waarin zij onder begeleiding van kunstenaars, fotografen en architecten kunstwerken maakten rondom dit thema. In de tentoonstelling bij Werkplaats Molenwijk presenteren ze het resultaat aan het publiek.

Met burgermeester van Amsterdam Femke Halsema, rechter bij het Europees Hof van Justitie Sacha Prechal en Europarlementariër Kati Piri.

Laat via het Facebook evenement weten of je erbij bent! https://www.facebook.com/events/1671810063120473/

The City is Ours is een initiatief van Spring to come, Framer Framed, Netwerk Democratie, Mellouki Cadat, het Liaison Bureau van het Europees Parlement in Nederland en het initiatief www.ikstemdezekeer.eu,#EUandME en de Jasmine Foundation.


1.

More about...