Kamerbreed- Zaterdag 21/11/15, Hilversum - EU monitor

EU monitor
Thursday, July 9, 2020
calendar

Kamerbreed- Zaterdag 21/11/15, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
date November 21, 2015 13:12 - 14:00
city Hilversum
location Radio 1 Show location
attending A. (Ahmed) Marcouch i, K. (Kees) Verhoeven i, J.J.M. (Jeroen) Lenaers i et al.
organisation AVROTROS

Marcouch (PvdA), Verhoeven (D66) en Lenaers (CDA)

In Kamerbreed zijn zaterdag de Tweede Kamerleden Ahmed Marcouch (PvdA) en Kees Verhoeven (D66) en Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) te gast. De terreurgolf in Parijs heeft de politiek op scherp gezet. In Europa en de Tweede Kamer klinkt de roep om meer maatregelen om terreur tegen te gaan. Maar worden de afgesproken maatregelen wel uitgevoerd?

Tweede Kamerlid Marcouch is PvdA-woordvoerder op het terrein van integratie. Hij werkte eerder als politieman in Amsterdam en was stadsdeelvoorzitter van Slotermeer, waar radicalisering van jongeren aan de orde van de dag was. Hoe staat Nederland er volgens hem voor en wat moet er gebeuren? En in hoeverre is de situatie in Nederland anders dan in de Brusselse wijk Molenbeek? Marcouch kent de wijk, waar verschillende daders van de aanslagen in Parijs vandaan kwamen.

Kees Verhoeven is Europa-woordvoerder voor D66. Ook privacy zit in zijn portefeuille. Jeroen Lenaers is CDA-Europarlementariër met terreurbestrijding in zijn takenpakket. Hebben zij er vertrouwen in dat Europa terroristen aan de buitengrenzen kan tegenhouden? En wat vinden zij van de plannen om vluchtgegevens van passagiers in Europa te delen?

Kamerbreed, elke zaterdag na 13:00 uur op NPO Radio 1


1.

More about...