Kiezers bedankt

Source: A.J.M. (Toine) Manders i, published on Thursday, May 29 2014, 3:06, column.

Op 22 mei heeft Nederland haar nieuwe vertegenwoordigers voor het Europees Parlement gekozen. Toine Manders was lijsttrekker voor 50PLUS (lijst 12). Nadat de stemmen geteld waren, bleek dat de partij met meer dan 175.000 stemmen een kleine 4.000 stemmen tekort kwam voor een zetel in het Europees Parlement.

En dat is zuur, allereerst voor alle kiezers die hun belangen in Europa wilden laten behartigen door 50PLUS. Maar ook voor de de leden van 50PLUS, de vrijwilligers en het campagneteam, dat met een klein budget en een ongelofelijk enthousiasme streed voor tenminste één zetel in het Europees Parlement.

Iedereen hartelijk bedankt voor uw steun. Het heeft deze keer niet zo mogen zijn.

Toch is er ook iets positiefs te melden. Wanneer de behaalde resultaten zouden worden doorgetrokken naar de Tweede Kamer, dan zou 50PLUS van twee naar vier zetels zijn gegaan. En er komen nog meer verkiezingen.

Toine Manders sluit dit jaar een mooie carriëre van 15 jaar als Europarlementariër af. Nu eerst even op adem komen na een heftige campagne, en daarna kijken welke mogelijkheden het best passen bij zijn ambities en idealen.