EP protesteert tegen de Raad en de leugens in de Engelse media.

Source: A.J.M. (Toine) Manders i, published on Thursday, April 17 2014, 2:31, column.

Het wetsvoorstel om een van de grootste ergernissen van de Europese burgers (ruim 3 miljoen Europeanen gaat dit direct aan) op te lossen is vandaag doorgeschoven tot na de Europese verkiezingen. De Raad heeft met vertragingstechnieken, brieven die niet beantwoord werden en een Minister die zelfs demonstratief weg liep voor het debat, het voorstel tot vereenvoudiging van de registratie van voertuigen in Europa enorm gefrustreerd.

De verantwoordelijke voor het dossier, Toine Manders (lijsttrekker 50PLUS): "Ik ben boos, teleurgesteld en beledigd! Wij waren klaar om te zorgen dat kentekenregistratie sneller en eenvoudiger kan. Ook zou de controle beter worden op onverzekerde voertuigen. Het zal je kind maar wezen dat wordt aangereden door een onverzekerde auto."

Vervolgens publiceert de Britse pers 5 weken voor de verkiezingen op de voorpagina een grote leugen over dit voorstel, waarbij wordt beweerd dat er een Europees complot zou zijn dat de Engelse kentekenplaten zal opheffen. Dit is geen verkiezingskoorts maar het ondermijnen van de democratie.

Toine Manders heeft ook diverse e-mails ontvangen op grond van de leugens in het Britse nieuws. "Ik zit in de politiek om problemen te helpen oplossen en niet om bedreigd te worden" aldus Manders, "Ik ben niet bang voor populisme of extremisme en zowel de heer Cameron als mijn partij 50PLUS wil een referendum over Europa, in het VK en in Nederland omdat het debat over Europa nu wordt gevoerd met leugens en onwaarheden. Laat het maar komen!"

Om te protesteren over deze gang van zaken heeft het Europees Parlement besloten om de stemming over de Europese verkiezingen heen te tillen want door deze leugens en volksmennerij kan het Parlement haar werk niet meer naar behoren doen.