De nacht van de vluchteling. Doe mee. Lopen of dokken

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Monday, June 13 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Aanstaande zaterdagnacht gaat een ploeg mensen de veertig kilometer lopen van Rotterdam naar Den Haag, ze wandelen voor medische zorg voor de vluchtelingen van het dictatoriale bewind in Birma.

Onder leiding van teamcaptain Sharon Gesthuizen heeft een ploegje SPers al getraind, en al een keer 20 kilometer gewandeld.

De start is om 24.00 bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

Wie sportief is kan het team nog versterken, maar wie niet zo sportief is kan wel meedoen door te dokken. Want daar gaat het om: geld voor de vluchtelingen en aandacht.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Anja Meulenbelt

(De SP ploeg)

Tekst van de SP site Rotterdam (hier):

Behalve sponsoren, is het voor sportieve SP’ers ook nog steeds mogelijk het team te versterken. Op deze manier probeert het team geld in te zamelen voor de vluchtelingen van het dictatoriale regime in Birma. Gesthuizen: “‘In dit gebied woedt al jaren een bloedig conflict. Behalve het inzamelen van geld, proberen we ook aandacht te vragen voor deze dramatische strijd.”

De SP steunt al jaren de oppositie in Birma tegen het heersend dictatoriale generaalsregime. Gedurende vele jaren zijn meer dan een miljoen Birmezen de jungle in gevlucht, uit angst voor het regime. Alle vluchtelingen - kinderen in het bijzonder - worden het slachtoffer van een acuut tekort aan medische zorg. Stichting Vluchteling wil met deze nachtwandeling geld ophalen om ‘rugzakdokters’ naar Birma te kunnen sturen om daar hulp te bieden. Deze dokters gaan met een backpack door het oerwoud om vluchtelingen te helpen.

Hier kun je iets storten.