Veel dank

Source: L.M.C. (Lilian) Marijnissen i, published on Saturday, December 9 2023, column.

Volksvertegenwoordiger zijn vraagt veel, maar brengt nog zoveel meer. Het is een grote eer en verantwoordelijkheid om de stem van mensen te mogen zijn.

Helaas hebben afgelopen verkiezingen voor de SP niet het resultaat gehad waar wij op gehoopt hadden en wat Nederland zo hard nodig heeft. Op basis hiervan merk ik dat er in de partij behoefte is aan een nieuw gezicht. Daarom treed ik terug als fractievoorzitter en Kamerlid van de SP. Ik ben mij er altijd van bewust geweest dat het een grote, maar ook tijdelijke eer is om voor mijn partij de aanvoerder te mogen zijn.

Uiteindelijk is het niet de politiek, maar zijn het de mensen die de wereld veranderen. De medewerkers in de zorg die elke dag werken met hun hart, de getroffen gezinnen in het toeslagenschandaal die blijven strijden voor een eerlijke overheid en al die werkenden en gepensioneerden die Nederland draaiende houden.

Heel graag wil ik alle SP-leden, collega’s en bondgenoten danken voor de gezamenlijke strijd voor een socialer Nederland. Die strijd gaat door en een sterke SP blijft harder nodig dan ooit. Ik hoop daarom dat de SP op uw steun kan blijven rekenen.