36414 NL - wetsvoorstel
Verhoging wettelijke strafmaxima mensensmokkel en uitbreiding toepasselijkheid strafwet mensensmokkel buiten Nederland

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 19 september 2023 ingediend door de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Van der Burg i.

 

Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is enkele bepalingen van het Wetboek van Strafrecht te wijzigen, in verband met de verhoging van de wettelijke strafmaxima van mensensmokkel en de toepasselijkheid van de strafwet op mensensmokkel begaan buiten Nederland.

1.

Volledige titel

Wijziging van het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafrecht BES in verband met de verhoging van de wettelijke strafmaxima van mensensmokkel en de uitbreiding van de toepasselijkheid van de strafwet op mensensmokkel begaan buiten Nederland

2.

Documenten

(18 stuks)

2 19 september 2023, koninklijke boodschap, nr. 1     KST364141
Koninklijke boodschap
 
2 19 september 2023, voorstel van wet, nr. 2     KST364142
Voorstel van wet
 
2 19 september 2023, memorie van toelichting, nr. 3     KST364143
Memorie van toelichting
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van Internetconsultatiedocumenten en reacties, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals the newly added documents and subsequent meetings in which these are scheduled for discussion or vote. The latest state of affairs is conveniently presented in such a way that a single glance is sufficient to keep informed. By way of alerts through e-mail or digital newsletters users and their clients are kept in the loop 24/7.

If you are interested in the EU Monitor, please contact us at info@parlementairemonitor.nl.