Europa Vandaag: lentekriebels bij de IMF-bijeenkomsten in Washington

Tuesday, April 11 2023, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Paolo Gentiloni op Europese Raad 15/12/2016
Bron: The Council of the European Union

Lentekriebels bij de IMF-bijeenkomsten in Washington

De vogeltjes fluiten, er verschijnen knopjes aan de bomen en het zonnetje gaat weer eens schijnen. Kortom, de lente begint niet alleen in Europa, maar ook in Washington. Daar vinden van 10 tot en met 16 april de lentebijeenkomsten van het Internationaal Monetair Fonds i (IMF) en de Wereldbank i plaats. Eurocommissaris Paolo Gentiloni i (Economie) voelt de lentekriebels ook en is vandaag aanwezig in Washington.

De Eurocommissaris is niet de enige aanwezige. Onder andere vertegenwoordigers van centrale banken, de private sector en maatschappelijke organisaties komen samen met ministers van Financiën en Ontwikkeling, parlementariërs en academici. Zij bespreken wereldwijde issues, zoals de economische vooruitzichten, het uitbannen van armoede, economische ontwikkeling en effecten van ontwikkelingssamenwerking.

 

En verder...

...geeft Eurocommissaris Mairead McGuinness i (Financiële stabiliteit, financiële diensten en de kapitaalmarktunie) een toespraak ter gelegenheid van vijftig jaar Iers EU-lidmaatschap, in Boston bij de Ierse consul-generaal.

...is Eurocommissaris Margrethe Vestager i (Digitalisering en Mededinging) in Kopenhagen bij de Deense Management Society, waar zij spreekt over huidige Europese kwesties.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

10 t/m 16 april

Europese Commissie

Lentebijeenkomsten IMF en Wereldbank in Washington i

11-12 april

Europese Commissie

McGuinness in Boston

11 april

Europese Commissie

Vestager in Kopenhagen i