Nader gewijzigd amendement Beckerman ter vervanging van nr. 16 over een voorhang voor de goedkeuring van de door de raad voor rechtsbijstand te stellen regels - Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)

Dit nader gewijzigd amendement i is onder nr. 20 toegevoegd aan wetsvoorstel 36094 - Versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid); Amendement; Nader gewijzigd amendement van het lid Beckerman ter vervanging van nr. 16 over een voorhang voor de goedkeuring van de door de raad voor rechtsbijstand te stellen regels
Document date 06-12-2022
Publication date 06-12-2022
Nummer KST3609420
Reference 36094, nr. 20
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2022-

2023

36 094

Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)

Nr. 20

NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID BECKERMAN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 16

Ontvangen 6 december 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel I, wordt aan het voorgestelde artikel 13n een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. 
    Onze Minister voor Rechtsbescherming verleent de goedkeuring, bedoeld in artikel 37b, vijfde lid, van de Wet op de Rechtsbijstand aan de krachtens artikel 37b, derde lid, of artikel 37c van de Wet op de rechtsbijstand vast te stellen regels voor de verstrekking van de subsidies, bedoeld in het eerste en tweede lid, niet eerder dan vier weken nadat het ontwerpbesluit tot goedkeuring van de door het bestuur van de raad voor rechtsbijstand te stellen regels aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Toelichting

De regering stelt in de toelichting op de novelle dat de raad voor rechtsbijstand een regeling zal uitwerken voor juridische steun voor gedupeerden. Deze regeling is echter niet gereed. De indiener wil met een voorhangprocedure borgen dat deze regeling niet ingevoerd zal worden zonder dat beide Kamers hierover een oordeel hebben kunnen vormen.

Beckerman

kst-36094-20 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

Tweede Kamer, vergaderjaar 2022-2023, 36 094, nr. 20


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.