Nader gewijzigd amendement

In een nader gewijzigd amendement wordt door één of meerdere Tweede Kamerleden een voorstel tot wijziging van een eerder gewijzigd amendement i van deze indiener(s) gedaan. Het nader gewijzigd amendement dient ter vervanging van het eerdere gewijzigd amendement en wordt als eerste in stemming gebracht. Alleen de Tweede Kamer heeft een recht van amendement, waarmee ingediende wetsvoorstellen gewijzigd kunnen worden.

In de titel van het document wordt aangegeven ter vervanging van welk gewijzigd amendement het nader gewijzigd amendement geldt. Net zoals bij een amendement wordt de voorgestelde wijziging voorafgegaan door de zin "De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:". Hierna volgen de voorgestelde wijzigingen aan het gewijzigde amendement, gevolgd door een korte toelichting van enkele regels of alinea's. Het nader gewijzigd amendement wordt afgesloten met de namen van de indieners.

In dit voorbeeld volgt na de aanhef de voorgestelde wijziging van het betreffende gewijzigd amendement i, gevolgd door een toelichting en de namen van de indieners.