35711 NL - wetsvoorstel
Goedkeuring van het Besluit van de Raad van de Europese Unie betreffende het stelsel van eigen middelen van de Europese Unie

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 25 januari 2021 ingediend door de minister van Financiën, Hoekstra i, en de minister van Buitenlandse Zaken, Blok i.

 

Dit wetsvoorstel regelt goedkeuring door het Nederlandse parlement van het Eigenmiddelenbesluit van de Europese Unie. De Raad van de EU heeft in december besloten dat de Europese Unie de komende 7 jaar (2021-2027) inkomsten ('eigen middelen') zal hebben uit invoerrechten, btw, een heffing op niet-gerecycled plastic-afval en afdrachten van de lidstaten. Het besluit regelt de korting voor Nederland op die afdracht per lidstaat en geeft verder de Europese Commissie toestemming om 750 miljard euro te lenen voor Next Generation EU, het nieuwe instrument dat de EU economisch moet helpen herstellen.

1.

Volledige titel

Goedkeuring van het op 14 december 2020 te Brussel tot stand gekomen Besluit van de Raad van de Europese Unie betreffende het stelsel van eigen middelen van de Europese Unie en tot intrekking van Besluit 2014/335/EU, Euratom (Trb. 2021, 5)

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer vier moties en in de Eerste Kamer vier moties ingediend.

3.

Documenten

(39 stuks)

2 25 januari 2021, koninklijke boodschap, nr. 1     KST357111
Koninklijke boodschap
 
2 25 januari 2021, voorstel van wet, nr. 2     KST357112
Voorstel van wet
 
2 25 januari 2021, memorie van toelichting, nr. 3     KST357113
Memorie van toelichting
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.

The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals the newly added documents and subsequent meetings in which these are scheduled for discussion or vote. The latest state of affairs is conveniently presented in such a way that a single glance is sufficient to keep informed. By way of alerts through e-mail or digital newsletters users and their clients are kept in the loop 24/7.

If you are interested in the EU Monitor, please contact us at info@parlementairemonitor.nl.