[E-mailprocedure] Spoedeisende wetsvoorstellen eerste helft 2020 op terrein van VWS - Wijziging van de Drank- en Horecawet in verband met het Nationaal Preventieakkoord en evaluatie van de wet

Deze brief is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35337 - Wijziging van de Drank- en Horecawet in verband met het Nationaal Preventieakkoord en evaluatie van de wet i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel [E-mailprocedure] Spoedeisende wetsvoorstellen eerste helft 2020 op terrein van VWS
Document date 03-04-2020
Publication date 04-04-2020
Reference 35337, nr. ?
External link original article

2.

Text

Geachte (plv.) leden van de commissie VWS,

Namens de Voorzitter en het Presidium van de Kamer is gevraagd een besluit te nemen over het overzicht van wetsvoorstellen die bij uw commissie in behandeling zijn en waarvan door het kabinet behandeling is verzocht binnen 2 maanden dan wel vóór het zomerreces (zie de bijlage voor het overzicht). Het is uiteraard aan uw commissie om te besluiten of behandeling gewenst wordt.

Aangezien van dit overzicht bij de commissie VWS op dit moment maar 1 wetsvoorstel aanhangig is wat mogelijk gereed is voor plenaire behandeling, wordt het procedurevoorstel voor dit wetsvoorstel via een e-mailprocedure aan u voorgelegd:

  • Wijziging Drank- en horecawet i.v.m. preventieakkoord en evaluatie van de wet (35 337) (Nota naar aanleiding van het Verslag en Nota van Wijziging ontvangen op 10 maart 2020)

Het betreft een wetsvoorstel wat niet Corona-relateerd is, zonder grote budgettaire consequenties en in die zin dus niet spoedeisend.

Mede namens uw voorzitter wordt dan ook voorgesteld dit wetsvoorstel te behandelen na het zomerreces.

U wordt verzocht uiterlijk maandag 6 april 2020, om 12.00 uur aan te geven of u met dit voorstel kunt instemmen. (graag allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen. *

Voor de volledigheid wil ik u nog melden dat voor de volgende wetsvoorstellen eveneens door het kabinet is verzocht om behandeling voor het zomerreces:

  • Wijziging van de Zorgverzekeringswet in verband met het bevorderen van zorgcontractering;
  • Wet ambulancevoorzieningen;
  • Spoedreparatiewet Wvggz en Wzd.

    Deze wetsvoorstellen zijn echter op dit moment nog niet ingediend. De Voorzitter van de Kamer heeft het kabinet verzocht met spoed aan te geven wanneer deze wetsvoorstellen zullen worden ingediend. Zodra deze voorstellen zijn ingediend kunt u een procedurevoorstel verwachten.

    Voor de behandeling van de brievenlijst zal op een later moment een voorstel worden rondgestuurd.

    Met vriendelijke groet,

    Harmanda Post

    Griffier van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport

    Tweede Kamer der Staten-Generaal

    Postbus 20018, 2500 EA

    +(31)70-3182035 |+(31)641218340|

    h.post@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl

    *Toelichting

    De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:

    • 4. 
      Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen. als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

    Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.