35133, nr. 25 - Amendement Van Gerven over het opleggen van een dwangsom als zelfrealisatie niet wordt uitgevoerd - Aanvullingswet grondeigendom Omgevingswet

Dit amendement op het wetsvoorstel Aanvullingswet grondeigendom Omgevingswet werd op 8 oktober 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Via de Aanvullingswet Grondeigendom wordt met een beroep op zelfrealisatie mogelijk dat de verkrijger van een vergunning voorkomt dat een gemeente, provincie of de nationale overheid via het vestigen van een voorkeursrecht ongebruikte grond kan verwerven. Indiener ziet in het verzwakken van de mogelijkheden een voorkeursrecht te vestigen het risico dat er onvoldoende dwang zal bestaan om tot realisatie over te gaan. Hierom stelt indiener een bouwplicht voor waarbij na twee jaar na afgifte van een vergunning realisatie dient te hebben plaatsgevonden op last van een door het bestuursorgaan op te leggen dwangsom. Hiertoe creëert dit amendement tevens een formeel toetsingsmoment, zijnde het moment dat een verkrijger dit beroep op zelfrealisatie kenbaar heeft gemaakt bij het bevoegd gezag.

 

Contents

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 8 oktober 2019, amendement, nr. 25     KST3513325
Amendement Van Gerven over het opleggen van een dwangsom als zelfrealisatie niet wordt uitgevoerd
 

2.

Dossier