Help de getroffenen van de aardbevingen en tsunami in IndonesiŽ - EU monitor

EU monitor
Thursday, April 9, 2020
calendar

Help de getroffenen van de aardbevingen en tsunami in IndonesiŽ

Source: J.S. (JoŽl) Voordewind†i, published on Wednesday, October 10 2018, 13:26.

Vandaag is de landelijk actiedag voor de hulp aan de duizenden slachtoffers van de tsunami op Sulawesi. Geef voor Sulawesi, ze hebben onze hulp hard nodig!

Het dodental is al opgelopen tot ruim 2.045. Ook zijn er duizenden gewonden en wordt een onbekend aantal mensen nog vermist. Huizen en gebouwen zijn zwaar beschadigd en onder water gelopen.

Het kabinet heeft na overleg met de Indonesische regering 1 miljoen euro beschikbaar gesteld aan het Rode Kruis voor onder meer voedsel, water, onderdak en medische hulp.

Maar er is meer hulp nodig. U kunt ook helpen door bijvoorbeeld te doneren aan ťťn van de betrokken organisaties van Het Christelijk Noodhulpcluster. Dit is een samenwerkingsverband van Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA. Zij komen in actie bij humanitaire noodsituaties, ontstaan door natuurrampen of conflicten.

Vandaag is de landelijk actiedag voor de hulp aan de duizenden slachtoffers van de tsunami op Sulawesi. Geef voor Sulawesi, ze hebben onze hulp hard nodig! Via het https://t.co/kOyVDjX3he of via Giro 555 pic.twitter.com/soUkRDvVwv

ó JoŽl Voordewind (@JoelVoordewind) 10 oktober 2018