PvdA steunt de stakende Gelderse en Overijsselse leraren

Source: K.A.E. (Kirsten) van den Hul i, published on Wednesday, May 30 2018.

Leraren moeten zeker zijn van een eerlijk loon. In de media had dit een tijdje veel aandacht, maar dat eerlijke loon is er nog steeds niet. Daarom ging ik vandaag in gesprek met de stakende docenten in Deventer.

Zij staken niet voor niks. Steeds vaker kiezen leraren voor een ander beroep, omdat de werkdruk te hoog is en het salaris te laag. Steeds vaker worden klassen naar huis gestuurd, omdat er die dag simpelweg geen vervangers zijn. Ondertussen kiezen steeds minder studenten voor dit geweldige beroep. Gevolg: de toekomst van ons onderwijs staat gevaarlijk onder druk.

Iedere ouder moet zeker kunnen zijn van een goede leraar voor de klas.

Deze week nog schreef de Onderwijsraad een brandbrief over het dringende tekort aan leraren. Het kabinet weigert vooralsnog om de problemen op te lossen. Onacceptabel, want iedere ouder moet zeker kunnen zijn van een goede leraar voor de klas. Alleen op die manier geven we ieder kind een eerlijke start.

Wil jij hierover meepraten?

Kom dan maandagavond 4 juni naar de Tweede Kamer, waar ik een bijeenkomst organiseer over gelijke kansen in het onderwijs. We gaan in gesprek met o.a. Raadslid Mikal Tseggai en PO in Actie. Meld je hier aan. Let op: Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar!