Klimaatverandering: De stad van de toekomst, Leiden - EU monitor

EU monitor
Tuesday, November 19, 2019
calendar
Stadhuis van Leiden
© Kevin Bergenhenegouwen
date March 3, 2017 20:00
city Leiden
attending B. (Bas) Eickhout†i et al.
organisation GroenLinks (GL)†i

In het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken dat de temperatuurstijging ver onder de twee graden moet blijven. We moeten de uitstoot van broeikasgassen terugdringen, minder energie verbruiken en overstappen op schone energie. Tegelijkertijd moeten we ons aanpassen aan de onvermijdelijke gevolgen van klimaatverandering, die steeds zichtbaarder worden.

Wat betekent dat voor de manier waarop we onze steden en regioís inrichten, voor de manier waarop we wonen, werken en ons verplaatsen? Hoe kunnen we ons daarop voorbereiden en welke keuzes moeten we nu al maken? Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

Met onder andere:

  • Bas Eickhout, EuroparlementariŽr voor GroenLinks over het klimaatverdrag van Parijs en de vervolgstappen
  • Dirk van Peijpe, urban designer en oprichter van De Urbanisten, over klimaatvriendelijke stedenbouw en openbare ruimte. Hij laat voorbeelden uit de praktijk zien van klimaatvriendelijke projecten en plannen die bijdragen aan klimaatbestendige steden met plezierige plekken voor alle stadsbewoners.
  • Eric Frijters, founding partner FABRICations, Architect, auteur en Lector Future Urban Regions, laat zien wat de overstap naar schone energie bekent voor onze leefomgeving.

We hebben de maximale capaciteit van de zaal bereikt, aanmelden is niet meer mogelijk.


1.

More about...