CDA en PvdA dienen wetsvoorstel in tegen late betalingen aan het MKB

Source: A.H. (Agnes) Mulder i, published on Thursday, November 24 2016.

Het CDA en PvdA hebben deze week in de Tweede Kamer het wetsvoorstel 'Late betalingen’ officieel ingediend. Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat grootbedrijven geen betaaltermijnen langer dan 60 dagen aan mkb’ers een zzp’ers meer kunnen opleggen. Doen grootbedrijven dat wel dan overtreden zij de wet en moet er een renteboete worden betaald van 8% over het verschuldigde bedrag aan mkb'ers.

CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder: “Op tijd betalen is normaal en draagt bij aan een eerlijke economie. Nu gebruiken grootbedrijven de mkb'ers en zzp'ers gewoon als bank en daar willen wij een einde aan maken met dit wetsvoorstel.”

PvdA Tweede Kamerlid Mei Li Vos: “Het moet afgelopen zijn met het doorschuiven van risico's naar het MKB en zzp'ers. Met deze wet stellen we een norm, die hopelijk heel snel normaal wordt.”

Het wetsvoorstel is ingediend omdat minister Kamp (VVD) van Economische Zaken een motie van CDA en PvdA om als regering een wetsvoorstel op te stellen naast zich neer heeft gelegd. De motie van CDA en PvdA werd begin dit jaar met een ruime meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer.

Hans Biesheuvel van ONL: “Betalingstermijnen van 30 dagen zijn in Nederland de norm. Helaas zien we dat sommige bedrijven zich hier niet aan houden en de betalingstermijnen eindeloos oprekken. Het wetsvoorstel brengt balans in de onderhandelingen tussen leveranciers en grote bedrijven die hun producten of diensten afnemen. Ondernemers zijn blij dat er voor hen wordt opgekomen en dat zij er niet langer alleen voorstaan. Ik ben dan ook zeer verheugd dat het voorstel nu besproken wordt in de Tweede Kamer.”

http://onl.nl/persberichten/wetsvoorstel-tegen-late-betalingen-ingediend/