Begrotingsbehandeling VWS

Source: B. (Bas) van 't Wout i, published on Thursday, December 13 2012.

Op dinsdag 4 december vond de begrotingsbehandeling VWS plaats. Ik voerde namens de VVD het woord over de langdurige zorg.

De VVD wil betere, betaalbare en bereikbare zorg

We geven ongelooflijk veel geld uit aan zorg, voor de langdurige zorg gaat het om zo'n 28 miljard euro per jaar. De zorg is de grootste kostenpost op de begroting. Ook ten opzichte van andere landen geven we relatief veel geld uit aan zorg.

Bovendien groeien de zorgkosten veel sneller dan de economie en daarmee dreigt ons stelsel in de toekomst onbetaalbaar te worden. De VVD wil niet alleen nu, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen goede zorg. Daarom hervormt dit kabinet, met steun van de VVD, de langdurige zorg. Dat doen we niet alleen vanwege de kosten, maar vooral ook omdat er heel veel beter kan. We willen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, zoveel mogelijk de regie over het eigen leven houden en de zorg krijgen die men nodig heeft, op maat en op een slimme manier.

Lees hier mijn volledige inbreng bij de begroting.

Klik op onderstaand plaatje om via www.debatgemist.nl een filmpje te zien van mijn inbreng bij de begrotingsbehandeling.