Begrotingen

Source: A. (André) Bosman i, published on Thursday, November 4 2010.

Na een drukke tijd het aantreden van het nieuwe kabinet Rutte met regeringsverklaring en de debatten is het nu tijd voor het begrotingswerk!

Ben nu bezig met de begrotingsvoorbereiding van de voormalige Antillen en Aruba. Het is niet de bedoeling dat de Nederlandse wetgeving 1 op 1 doorgezet wordt op de eilanden. Dat kan niet, want het is een andere schaal en een andere plaats op de wereld. De wetgeving wordt dus aangepast voor de eilanden. Dat betekent wel dat alle wetten op basis van Volksgezondheid, Justitie, VROM, Sociale Zaken en Financiën allemaal omgezet moesten worden naar de situatie van de BES eilanden. Zeer interessant om te doen, maar wel heel veel werk. Gelukkig heb ik een goede Beleidsmedewerker die heel veel weet en uitzoekt en een goede Persoonlijk Medewerker die mijn agenda beheert en de stukken voor mij uitzoekt. Samen komen we er goed uit.

Vanavond even afwachten wat het spoeddebat uitzetting Irakezen gaat brengen. Kan wel weer laat worden.

Morgen naar de VVD Bestuurdersvereniging in Lunteren. Kennismaken met heel veel mensen en klaar staan om vragen te beantwoorden van al onze betrokken bestuurders! Heel veel zin in.