24442 NL - interpellatie
nterpellatie-Poppe - Tweede Franse kernproef

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 5 oktober 1995 en werd aangevraagd door Tweede Kamerlid Remi Poppe i van de SP op 5 oktober 1995. De interpellatie richtte zich tot de minister van Buitenlandse Zaken Hans van Mierlo i.

De interpellatie werd gehouden naar aanleiding van kernproeven die Frankrijk heeft uitgevoerd op Tahiti. Er was ook discussie over de vraag of er scheuren in het beton van de kernreactor zaten.

Na de aanvraag van deze interpellatie werden er vier moties ingediend door de kamer. Drie moties zijn ter stemming gebracht en verworpen. De vierde motie is niet ter stemming gebracht.

1.

Volledige titel

nterpellatie-Poppe over Tweede Franse kernproef

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer vier moties ingediend.

3.

Documenten

(8 stuks)

2 5 oktober 1995, motie, nr. 1     KST10138
Motie tot verzoek aan de regering om de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk voor consultatie terug te roepen - Tweede Franse kernproef
publicatie: 10 oktober 1995
 
2 5 oktober 1995, motie, nr. 2     KST10139
Motie met verzoek aan EC om uitspraak over de rechtmatigheid van de Franse Kernproeven ivm art. 34 Euratom-verdrag - Tweede Franse kernproef
publicatie: 10 oktober 1995
 
2 5 oktober 1995, motie, nr. 3     KST10140
Motie ter verklaring van ongewenstheid van de ontwikkeling van een Europese kernmacht - Tweede Franse kernproef
publicatie: 10 oktober 1995
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.