Jh.J.G. (Jhim) van Bemmel

foto Jh.J.G. (Jhim) van Bemmel
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hans Kouwenhoven
Source: Parlement.com.

Jhim van Bemmel (1959) was van 17 juni 2010 tot 20 september 2012 Tweede Kamerlid voor de PVV. In juli 2012 verliet hij de PVV-fractie. Hij is webondernemer en woont in Zoetermeer. In de Kamer hield hij zich onder meer bezig met het beleid op het gebied van ruimtelijke ordening, consumenten, toerisme, telecom, postmarkt, administratieve lasten en omgevingsrecht.

PVV
in de periode 2010-2012: lid Tweede Kamer

1.

Personal data

Surnames
Jhim Jan Gerardus (Jhim)

Place and date of birth
Boskoop, 15 November 1959

2.

Party/Movement

Party/Parties
PVV (Partij voor de Vrijheid), until July 2012

3.

Main functions and occupations

  • mede-eigenaar beheersorganisatie "Sonic Enterprise" B.V.
  • mede-eigenaar muziekwinkel "New Tech Partners" te Alkmaar
  • webondernemer
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, from 17 June 2010 until 20 September 2012
  • werkzaam bij "Sonic Enterprise" B.V., from 2012

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Other positions

Current
  • directeur-grootaandeelhouder "Sonic Enterprises" B.V.

Derived functions
ondervoorzitter tijdelijke commissie 'Onderhoud en innovatie spoor' (Tweede Kamer der Staten-Generaal), from 7 April 2011 until 20 September 2012

5.

Education

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Miscellaneous

algemeen
  • Hem werd in november 2010 door fractievoorzitter Wilders het woordvoerderschap rijksuitgaven ontnomen, omdat hij bij de kandidaatstelling had verzwegen dat hij in 2006 tot een boete van 500 euro was veroordeeld voor vervalsing van een vrachtbrief (valsheid in geschrifte). Verder mocht hij zes weken niet het woord voeren.
  • Verliet op 6 juli 2012 de PVV-fractie, omdat hij op niet-verkiesbare plaats op de kandidatenlijst was geplaatst. Vanwege het zomer- en verkiezingsreces (tot september 2012) had deze 'afsplitsing' geen materiële betekenis.
 

7.

Extended version

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.