Met reces.. en afscheid

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Thursday, July 3 2008.

Het loopt al in de avond. In de grote plenaire zaal trekt vanaf 9:00 's morgens een karavaan aan minuscule debatjes voorbij. De Kamer wil op deze laatste dag voor de vakantie nog veel afhandelen. Naar schatting om 23:00 uur gaan we stemmen. Dan kunnen we rond 1:00 uur 's nachts naar huis.

Vanmiddag de traditionele Binnenhof barbecue gehad. Aangename afwisseling tussen al het gedoe door. Tegelijkertijd met de 'echte' barbecue is er ook een alternatieve vegetarische barbecue. Ik ben nogal ouderwets opgevoed qua eten, dus ben in elke maaltijd op zoek naar het trio aardappelen/groente/vlees. Dus: éérst naar de vegetarische barbecue voor de groenten en daarna een spiesje kip halen bij de vleesbarbecue. Als er volgend jaar ook een aardappel-barbecue is, kan ik mijn hele schijf van vijf vervolmaken.

Afscheid van velen

Op deze laatste dag voor het reces nemen we ook afscheid van hen die stage bij ons liepen. Alexandra, Sake, Rosanna, Paulien én Stan. Die laatste heeft het afgelopen half jaar bij mij stage gelopen. Was een leuke tijd, veel gelachen en hij heeft veel werk verzet. Mooi om te zien hoe iemand hier in de Kamer kan loskomen! Komende week zal hij mijn twee nieuwe stagiairs inwerken. (als je zelf interesse hebt om ooit hier in de Kamer bij D66 (bij mij) stage te lopen, dan kan je altijd ongevraagd solliciteren. Surf naar deze site voor meer info.

Ook namen we deze weken afscheid van trouwe medewerker Marcel (al 12 jaar in dienst) en Sabeth, die hier al weer vier jaar rondliep. Het gaat hen goed!