Zonder jas naar het werk...

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Friday, April 3 2009.

Gisteren was de eerste dag van de lente. Niet officieel, maar wel voor mij. Het was de eerste dag van 2009 waarop ik mijn jas niet aantrok. De zon scheen prettig, de buitenlucht was op aangename temperatuur. Helaas kan ik maar snippertjes zon meemaken, de debatten gaan gewoon door. Zo was er vorige week de presentatie van de crisismaatregelen van het Kabinet en het debat daar over. De kabinetsplannen vielen tegen. Geen grote investeringen in onderwijs, en ook noodzakelijke hervormingen van de woning en arbeidsmarkt bleven uit.

Daarnaast talloze andere debatjes. Over het rookverbod, het renoveren van religieuze omroepen, de mededingingswet, de Noord-Zuidlijn. Vorige week sprak de Kamer ook over zichzelf (zelfreflectie) en daarbij deed ik een boekje open over het CDA (lees je HIER).Ook stelde ik het vlieggedrag van minister Van der Hoeven op RTL4 aan de kaak en kwam D66 er achter dat de herbouw van het Rijksmuseum alweer vertraging had opgelopen (zie NOS-journaal). Bovendien opende ik de Europese campagne in Amsterdam, en ging bij een aantal andere lokale afdelingen van D66-langs.

Lange dagen dus. Daarom de afgelopen twee weken nauwelijks blogs bijgehouden. Misschien komt dat ook wel omdat ik de laatste drie weken me ook heb georienteerd op facebook en twitter. Op beide netwerken heb ik nu ook een account (op twitter is mijn werknaam Borisham) en tracht me daar in te verdiepen. Facebook is wel aardig, maar de lol van twitter vat ik nog niet. Inmiddels doen ministers als Verhage het ook. Maar om nou steeds te twitteren waar je bent en wat je doet, zonder dat er echt een discussie kan ontstaan, vind ik nogal mager. "Ik zit nu in de trein", "ik ga nu naar een debat", "Ik spreek net zus-en-zo", "ik moet nu naar de wc", "Ik eet een broodje" . Tja. Ik moet op die site mijn draai nog vinden. Wat zou nou een mooie manier van gebruikmaken van twitter kunnen zijn? Shoot!