Schoen zetten voor een stevig klimaatakkoord

Source: J.M. (Jacqueline) Cramer i, published on Friday, November 20 2009.

Greenpeace zette gisteren duizenden schoenen (greenpeace.nl) op ’t Plein in Den Haag. Een toepasselijk symbolische actie zo vlak voor Sinterklaas. De organisatie had in elke schoen een wensenlijst gestopt: een stevig klimaatakkoord in Kopenhagen. Uit handen van een jonge moeder kreeg ik een babyschoentje overhandigd. Ik vertelde haar dat ik dat een mooie geste vond en dat het schoentje voor mij symbool staat voor wat de grootte van onze ecologische voetafdruk zou moeten zijn.

’s Avonds een algemeen overleg met de Milieuraad van de Tweede Kamer. De kamerleden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Nog altijd krijg ik hun steun voor onze inzet in Kopenhagen. Dat motiveert en geeft energie.

Het grote nieuws was natuurlijk de benoeming van Van Rompuy (consilium.europa.eu) tot Europees president. Het betekent dat wij onze premier houden en daar ben ik erg blij mee. Balkenende heeft zich internationaal altijd goed ingezet voor ons klimaatbeleid; ik kan zijn steun als premier in Kopenhagen dan ook goed gebruiken.

Tot zover. Op naar de ministerraad!