Infotainment

Source: U. (Uri) Rosenthal i, published on Monday, April 20 2009.

Toch maar goed dat ik meteen nee heb gezegd toen ik enige tijd terug door de AVRO gebeld werd - of ik mee wilde doen aan een nieuw programma van Gerard Spong 'Advocaat van de duivel'. Hij zou Osama bin Laden verdedigen. Nu ik het programma gezien heb, betreur ik mijn weigering niet. Spong in toga. Alsof de toga daarvoor bedoeld is.

Het kwalijke van het programma was dat de aanslagen van 11 september 2001 in een klein uurtje afgedaan werden. Als je het gedegen rapport van de Amerikaanse congrescommissie over 9/11 leest, ben je wel even bezig. 560 dichtbedrukte bladzijden.

Ik zou overigens wel eens willen weten hoeveel exemplaren van het rapport in Nederland verkocht zijn. Het zou me niet verbazen als het er niet meer dan een handvol zijn geweest.

En dan heb ik het niet eens over de noodzaak om bij een serieuze discussie of fictieve rechtszitting ook in te gaan op wat uit de vele boeken en documenten met de verbale en audiovisuele hoogstandjes van Osama bin Laden te halen valt. Plus de verslagen van rechtszittingen waarin ook 9/11 aan de orde was.

Een uurtje entertainment, laten we het voor de gelegenheid infotainment noemen. Over zo'n onderwerp. Fout.