Amendement Agnes Mulder c.s. over het nauwkeuriger formuleren van de reikwijdte van het bewijsvermoeden - Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)

Dit amendement i is onder nr. 18 toegevoegd aan wetsvoorstel 36094 - Versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid); Amendement; Amendement van het lid Agnes Mulder c.s. over het nauwkeuriger formuleren van de reikwijdte van het bewijsvermoeden
Document date 06-12-2022
Publication date 06-12-2022
Nummer KST3609418
Reference 36094, nr. 18
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2022-

2023

36 094

Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)

Nr. 18

AMENDEMENT VAN HET LID AGNES MULDER C.S.

Ontvangen 6 december 2022

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In de beweegreden wordt na «die onderdelen» ingevoegd «en dat het tevens gewenst is te komen tot een nauwkeuriger formulering van de geografische reikwijdte van de toepassing van het bewijsvermoeden bij schade».

II

Na artikel I, onderdeel J, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ja

Na artikel I wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL 1A

Aan artikel 177a van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. 
    Bij algemene maatregel van bestuur kunnen een of meer gebieden worden vastgesteld waarbinnen het vermoeden, bedoeld in het eerste lid, in ieder geval geldt.

Toelichting

De indieners beogen met dit amendement ervoor te zorgen dat het IMG het bewijsvermoeden toepast in het gebied rondom de gasopslagen bij Norg en bij Grijpskerk en dat schadeclaims in deze gebieden niet op voorhand worden afgewezen. Om dat te bereiken wordt de mogelijkheid gecreëerd om met een algemene maatregel van bestuur te bepalen in

kst-36094-18 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

welke gebieden (en met welke contouren) het IMG het bewijsvermoeden moet toepassen.

Agnes Mulder Boulakjar Van Wijngaarden Segers

Tweede Kamer, vergaderjaar 2022-2023, 36 094, nr. 18 2


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.