Gratis schoolmaaltijd voor kinderen in kwetsbare wijken

Source: Democrats 66 (D66) i, published on Friday, September 23 2022.

Sam - Sam gaat op haar fiets naar school. - Beeld: D66

Kinderen in kwetsbare wijken krijgen een gratis maaltijd op school. Zo wordt voorkomen dat kinderen met een lege maag in de klas zitten en niet goed kunnen leren. Een voorstel van D66 en Volt om hier geld voor vrij te maken werd tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer.

Jan Paternotte

Fractievoorzitter Tweede Kamer; Medische Ethiek

23.09.2022

Uncategorized

Onderwijs

Werk en inkomen

Zorg, gezondheid en sport

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte: ‘Er zijn kinderen in Nederland die morgen zonder eten naar school worden gebracht. Met een lege maag in de klas, dat hoort niet. Niks mag de ontwikkeling van kinderen in de weg staan. Met een goede maaltijd op school geven we kinderen de energie die ze nodig hebben.’

Toevoeging aan de rijke schooldag

De gratis schoolmaaltijd wordt toegevoegd aan de ‘rijke schooldag’. Door afspraken in het regeerakkoord wordt de rijke schooldag, een belangrijk onderdeel van de onderwijsvisie van D66, de komende tijd ingevoerd op scholen in kwetsbare wijken. Kinderen krijgen hierdoor de kans om zich breed te ontwikkelen met extra ruimte voor bijvoorbeeld sport, cultuur en muziek. Hiermee vergroten we de kansengelijkheid voor deze kinderen.

20.09.2020

Een rijke schooldag voor ieder kind

De kansenongelijkheid wordt versterkt na schooltijd: word je voorgelezen, krijg je hulp bij huiswerk en ga je muziekles, of niet? Met een rijke schooldag kunnen we deze ongelijkheid terugdringen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle items

25.04.2022

Opinie: Kijk verder dan het klaslokaal

Ondanks de leerplichtwet zitten zeker 15.000 kinderen thuis zonder enkele vorm van onderwijs. D66 wil aan al die kinderen een vorm van onderwijs geven.

Lees verder

22.04.2022

Dichten loonkloof belangrijke stap in strijd tegen lerarentekort

De loonkloof tussen leraren in het basis- en voortgezet onderwijs wordt eindelijk gedicht. Hierdoor gaan leraren op basisscholen meer verdienen en wordt het beroep aantrekkelijker. Een belangrijke slag in de strijd tegen het lerarentekort.

Lees verder

26.03.2022

Thuiszittende kinderen krijgen recht op onderwijs

Door de Leerplichtwet af te schaffen krijgen 15.000 thuiszittende kinderen weer perspectief.

Lees verder

Home Nieuws Gratis schoolmaaltijd voor kinderen in kwetsbare wijken