Amendement Van den Berg/Hijink ter vervanging van nr. 18 over een vergunningplicht voor systemen voor gegevensuitwisseling van ziekenhuizen - Regels inzake het elektronisch delen en benaderen van gegevens tussen zorgverleners in aangewezen gegevensuitwisselingen (Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg)

Dit amendement i is onder nr. 26 toegevoegd aan wetsvoorstel 35824 - Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels inzake het elektronisch delen en benaderen van gegevens tussen zorgverleners in aangewezen gegevensuitwisselingen (Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg); Amendement; Amendement van de leden Van den Berg en Hijink ter vervanging van nr. 18 over een vergunningplicht voor systemen voor gegevensuitwisseling van ziekenhuizen
Document date 14-09-2022
Publication date 14-09-2022
Nummer KST3582426
Reference 35824, nr. 26
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021

2022

35 824

Regels inzake het elektronisch delen en benaderen van gegevens tussen zorgverleners in aangewezen gegevensuitwisselingen (Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg)

Nr. 26

AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN DEN BERG EN HIJINK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 181

Ontvangen 14 september 2022

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Voor artikel 3.1 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 3.0 (vergunningplicht aanbieders informatietechnologieproducten of -diensten)

  • 1. 
    Het is verboden zonder vergunning van Onze Minister informatietechnologieproducten of -diensten aan te bieden die bestemd zijn voor uitwisseling van gegevens van ziekenhuizen.
  • 2. 
    Bij algemene maatregel van bestuur kunnen voorwaarden worden gesteld aan de vergunning, bedoeld in het eerste lid, die onder meer betrekking hebben op tariefopbouw, winstmarges, rapportageverplich-tingen of de mogelijkheid van gezamenlijk onderhandelen door zorgaanbieders.
  • 3. 
    De aanvraag voor de vergunning, bedoeld in het eerste lid, wordt gedaan bij de Nederlandse Zorgautoriteit, genoemd in artikel 3 van de Wet marktordening gezondheidszorg. Onze Minister kan de Zorgautoriteit aanwijzingen geven ten aanzien van de uitoefening van deze taak.
  • 4. 
    Bij algemene maatregel van bestuur kan tevens worden bepaald dat, onder bij of krachtens die algemene maatregel van bestuur te stellen voorwaarden, voor het aanbieden van andere dan de in het eerste lid bedoelde producten of diensten een vergunningplicht geldt.

II

Artikel 4.3 wordt als volgt gewijzigd:

1 Vervanging in verband met een wijziging in de ondertekening.

kst-35824-26 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

  • 1. 
    In het opschrift wordt «artikel 3.1» vervangen door «artikelen 3.0 en 3.1».
  • 2. 
    Na «Onze Minister kan degene die» wordt ingevoegd «zonder vergunning als bedoeld in artikel 3.0, eerste of vierde lid, een informatietechnologieproduct of -dienst aanbiedt dan wel die».

Toelichting

Met dit amendement wordt het voor de Minister mogelijk gemaakt om eisen te stellen aan ict-aanbieders die systemen voor gegevensuitwisseling willen aanbieden. Dat kan via een vergunningplicht. Eisen die gesteld zouden kunnen worden aan deze ict-aanbieders zijn bijvoorbeeld:

  • • 
    dat er een maximum percentage wordt gesteld aan de winstmarge die behaald mag worden;
  • • 
    dat er eisen aan de tariefopbouw worden gesteld;
  • • 
    dat er een transparantieverplichting wordt gesteld met betrekking tot voorwaarden, documentatie en rapportage;
  • • 
    dat er geaccepteerd moet worden dat door meerdere zorgaanbieders gezamenlijk onderhandeld mag worden bij de inkoop van een product.

Doelstelling van de indieners is dat de Minister hiermee instrumenten krijgt waarmee de negatieve effecten van aanmerkelijke marktmacht zo veel mogelijk beperkt kunnen worden. De voorwaarden waaraan een ict-aanbieder moet voldoen, kunnen bij amvb worden vastgesteld. De vergunningaanvraag wordt wat de indieners betreft ingediend bij en beoordeeld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

De indieners willen dit in eerste instantie specifiek regelen voor aanbieders van ziekenhuissystemen, gezien de grootte van de ziekenhuis-markt en het beperkte aantal ict-aanbieders op die markt. Aangezien niet valt te voorspellen of er ook in andere zorgsectoren in de toekomst problemen kunnen ontstaan met aanmerkelijke marktmacht, kunnen echter bij amvb ook andere zorgsectoren aangewezen worden waarvoor de aanvullende eisen gesteld worden.

Van den Berg Hijink

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 35 824, nr. 26 2


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.