Amendement Omtzigt over risicodekking in de Ziektewet en WIA - Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen)

Dit amendement i is onder nr. 21 toegevoegd aan wetsvoorstel 36067 - Wet toekomst pensioenen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen); Amendement; Amendement van het lid Omtzigt over risicodekking in de Ziektewet en WIA
Document date 12-09-2022
Publication date 13-09-2022
Nummer KST3606721
Reference 36067, nr. 21
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021-2022

 

36 067

Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen)

Nr. 21

AMENDEMENT VAN HET LID OMTZIGT

Ontvangen 12 september 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

 

In artikel I, onderdeel GG, vierde onderdeel, wordt het voorgestelde vierde lid als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Aan het slot van onderdeel a vervalt «dan wel».
  • 2. 
    Na onderdeel a worden twee onderdelen ingevoegd, luidende:

aa.    gedurende de periode dat de gewezen deelnemer direct na de beëindiging van de deelneming recht heeft op een uitkering op grond van de Ziektewet, waarbij voor de hoogte van de dekking rekening wordt gehouden met de omvang van de ziekte;

ab.    gedurende de periode dat de gewezen deelnemer direct na de beëindiging van de deelneming recht heeft op een uitkering op grond van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, waarbij voor de hoogte van de dekking rekening wordt gehouden met de omvang van het arbeidsvermogen; dan wel.

II

In artikel VII, onderdeel GG, vierde onderdeel wordt het voorgestelde vierde lid als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Aan het slot van onderdeel a vervalt «dan wel».
  • 2. 
    Na onderdeel a worden twee onderdelen ingevoegd, luidende:

aa. gedurende de periode dat de gewezen deelnemer direct na de beëindiging van de deelneming recht heeft op een uitkering op grond van de Ziektewet, waarbij voor de hoogte van de dekking rekening wordt gehouden met de omvang van de ziekte;

kst-36067-21

ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 36 067, nr. 21    1

ab. gedurende de periode dat de gewezen deelnemer direct na de beëindiging van de deelneming recht heeft op een uitkering op grond van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, waarbij voor de hoogte van de dekking rekening wordt gehouden met de omvang van het arbeidsvermogen; dan wel.

Toelichting

Dit amendement regelt dat ook gedurende de periode dat een gewezen deelnemer recht op een uitkering heeft op basis van de Ziektewet of de Wet WIA, de risicodekking voor het nabestaandenpensioen doorloopt. Hierbij wordt rekening gehouden met de omvang van de ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Omtzigt

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 36 067, nr. 21


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.