Amendement Palland over een uitkeringscollectief in de solidaire regeling - Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen)

Dit amendement i is onder nr. 16 toegevoegd aan wetsvoorstel 36067 - Wet toekomst pensioenen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen); Amendement; Amendement van het lid Palland over een uitkeringscollectief in de solidaire regeling
Document date 12-09-2022
Publication date 12-09-2022
Nummer KST3606716
Reference 36067, nr. 16
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021-2022

 

36 067

Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen)

Nr. 16

AMENDEMENT VAN HET LID PALLAND

Ontvangen 12 september 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

 

In artikel I, onderdeel E, wordt in artikel 10a, zevende lid, « de scenario-analyse en de toedelingsregels» vervangen door «de scenario-analyse, de toedelingsregels en de vormgeving van een collectieve uitkeringsfase».

II

In artikel VII, onderdeel I, wordt in artikel 28a, zevende lid, « de scenario-analyse en de toedelingsregels» vervangen door «de scenario-analyse, de toedelingsregels en de vormgeving van een collectieve uitkeringsfase».

Toelichting

In de flexibele premie regeling is een contract met individueel vermogen in de opbouw fase en een collectieve regeling (uitkeringscol-lectief) in de uitkeringsfase mogelijk. Hiermee is een gelijke indexering voor alle gepensioneerden en risicodragend beleggen in de uitkeringsfase veel eenvoudiger uit te voeren. Dit kan overgenomen worden in de solidaire premie regeling.

Pensioenfondsen mogen bij het solidaire contract kiezen voor een collectieve uitkeringsfase, op voorwaarde dat die past «binnen de randvoorwaarden van de Wet toekomst pensioenen», antwoordt

Schouten op het verzoek van de CDA-fractie om dit mogelijk te maken.

Een randvoorwaarde is dat er geen herverdeling vooraf optreedt.

De indiener zet deze toezegging hiermee om in een amendement.

Palland

kst-36067-16

ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 36 067, nr. 16


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.