Vacature | Senior Persvoorlichter

Source: Partij van de Arbeid (PvdA) i, published on Saturday, July 30 2022.

Het Europees Parlement is een dynamische omgeving waar 705 politici uit 27 landen in 21 talen met elkaar samenwerken op grote thema’s. Daarbinnen vormt de PvdA-fractie de grootste Nederlandse fractie met zes leden. Alle leden hebben meerdere portefeuilles onder zich, van Europese handel en transport tot de vormgeving van de Europese Green Deal. Daarnaast profileren de leden van de PvdA-Eurodelegatie zich op onderwerpen als een socialer Europa, de aanpak van belastingontwijking en meer vrouwen in topfuncties. Wij zijn op zoek naar een senior persvoorlichter die onze Europarlementariërs kan adviseren en kan belichten in de Nederlandse media.

Persvoorlichter

Wat ga je doen?

Als persvoorlichter volg je de politieke ontwikkelingen op de voet en ontwikkel je proactief voorstellen om hierover vanuit de PvdA-Eurodelegatie te communiceren. Dat kan variëren van een actie op sociale media of de redactie van een opiniestuk in de nationale of internationale pers tot mini-campagnes. Je bouwt en onderhoudt een uitgebreid (journalistiek) netwerk en werkt nauw samen met het communicatieteam, bestaande uit een senior persvoorlichter, contentmanager, junior contentmaker en een communicatiemedewerker in Nederland.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega met affiniteit voor de Europese politiek en het gedachtegoed van de PvdA. Je hebt ervaring met journalistiek en/of persvoorlichting. Daarnaast zoeken we:

  • Hbo/Academisch werk- en denkniveau
  • Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlands als Engels
  • stressbestendige teamspeler en bereidheid om daar waar nodig het werk flexibel in te delen
  • scherp inzicht in politieke verhoudingen en processen
  • uitstekend gevoel voor taal en communicatieboodschappen, aangevuld met ervaring in het schrijven van persberichten en ingezonden stukken

Wat bieden wij?

De standplaats is Brussel, maar met regelmaat zal ook Straatsburg de werkplek zijn. Het gaat dan ook om een dynamische en zeer afwisselende baan in een internationale omgeving. Het salaris is ingedeeld in schaal 9 volgens de schalen van het Europees Parlement. Je kan daarnaast rekenen op heel wat extraatjes als een OV-vergoeding en een sportbudget. De aanstelling is fulltime en voor 1 jaar en wordt bij goed functioneren verlengd tot het einde van het mandaat (juli 2024).

Wil je meer informatie of direct solliciteren?

Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor om benoemd te worden. Solliciteren kan tot en met 28 augustus 2022 door het sturen van je motivatiebrief en CV naar Sytskesusie.Jellema@europarl.europa.eu. We streven ernaar de eerste gesprekken in de week van 29 augustus te houden. Voor meer informatie over de procedure en de functie kun je contact opnemen met Sytske Jellema, senior communicatie van de PvdA-Eurodelegatie.